Харчоблок лікарні
e–mail: smdkl_ds@ukr.net
Б
ілозер
Світлана Віталіївна
сестра медична
з дієтичного харчування,
стаж роботи 32 роки
Харчоблок лікарні працює з 1983 року, розташований окремо від лікувального
корпусу в одному з окремих приміщень історичного комплексу лікарні Святої
Зінаїди. Обслуговує 195 хворих дітей 3-х разовим лікувальним дієтичним харчуванням
та матусь, які знаходяться по догляду за дитиною до 6 років.
Харчоблок має 6 виробничих цехів:
- м’ясо-рибний цех для первинної обробки сирого м’яса та риби, оснащений сучасними електричними м’ясорубками МИМ 300М, 2017 року випуску;
- овочевий цех, де проводиться первинна обробка овочевої групи продуктів;
- варочний цех, оснащений сучасними електроплитами, столами для приготування їжі;
- мучний цех, для випікання кондитерських виробів,обладнаний пекарською шафою та спеціальними розділочними столами;
- цех готової продукції,оснащений протирочними машинами,що протирають приготовану їжу для дієтичного харчування;
- мийний цех, для миття кухонного посуду, обладнаний 2-ма спеціальними мийними ваннами та стелажами для чистого посуду;
- кладова для зберігання сипучих продуктів.
Меню дієтичного харчування складає та розраховує сестра медична з дієтичного харчування, яке враховує всі дієтичні столи харчування. На харчоблоці працює висококваліфікований колектив кухарів та кухонних працівників.
В 2017 році харчоблок лікарні було до оснащено сучасним спеціалізованим обладнанням.
Страви які готують наші кухарі для маленьких пацієнтів
“Ароматно, смачно та корисно:
харчування, яке піклується про здоров’я ваших дітей!”
У нашій дитячій лікарні ми розуміємо, наскільки важливе правильне харчування для швидкого одужання та підтримки сил маленьких пацієнтів. Наш харчоблок пропонує:
- Свіжі та натуральні інгредієнти: Ми використовуємо тільки найкращі продукти, без консервантів і штучних добавок!
- Індивідуальний підхід: Кожна дієта розробляється з урахуванням потреб та особливостей здоров’я дитини!
- Смачні страви: Ми створюємо меню, яке не лише корисне, а й ароматне та смачне! Наші кухарі знають, як зробити їжу апетитною для дітей!
- Баланс вітамінів і мінералів: Кожна страва містить необхідні нутрієнти для підтримки імунітету та енергії!
Мучний цех в процесі роботи, пекарські шафи для випікання кондитерських виробів ШПЕ -3, Україна, 2025 рік
Низькотемпературна холодильна шафа «СЕВЕР», може підтримувати температуру до -250С при температурі навколишнього середовища до +400С , Україна. 2025
Електром’ясорубка МИМ 300М, Україна, 2025 рік
Низькотемпературна холодильна шафа «СЕВЕР», може підтримувати температуру до -250С при температурі навколишнього середовища до +400С , Україна. 2017
Процес приготуванні їжі, харчоблок 2025 рік


















