Харчоблок лікарні
Контактний телефон: (0542) 66-18-56, e–mail: smdkl_ds@ukr.net
Харчоблок лікарні працює з 1983 року, розташований окремо від лікувального корпусу в одному з окремих приміщень історичного комплексу лікарні Святої Зінаїди. Обслуговує 295 хворих дітей 3-х разовим лікувальним дієтичним харчуванням та матусь які знаходяться по догляду за дитиною до 6 років.
Завідувачка харчоблоком шеф-кухар Тетявкіна Тетяна Дмитрівна, стаж роботи 32 роки.
Харчоблок має 6 виробничих цехів:
- м’ясо-рибний цех для первинної обробки сирого м’яса та риби, оснащений сучасними електро м’яорубками МИМ 300М, 2017 року випуску;
- овочевий цех, де проводиться первинна обробка овочевої групи продуктів;
- варочний цех, оснащений сучасними електроплити, столами для приготування їжі;
- мучний цех, для випікання кондитерських виробів, обладнаний пекарською шафою та спеціальними розділочними столами;
- цех готової продукції, оснащений протирочними машинами, що протирають приготовану їжу для дієтичного харчування;
- мийний цех, для миття кухонного посуду, обладнаний 2-ма спеціальними мийними ваннами та спетажами для чистого посуду;
- кладова для зберігання сипучих продуктів.
Меню дієтичного харчування складає та розраховує сестра медична з дієтичного харчування, яке враховує всі дієтичні столи харчування. На харчоблоці працює висококваліфікований колектив кухарів, кухонних працівників.
В 2017 році харчоблок лікарні було до оснащено сучасним спеціалізованим обладнанням.