Харчоблок лікарні

emailsmdkl_ds@ukr.net

Білозер

Світлана Віталіївна

сестра медична

з дієтичного харчування,

стаж роботи 32 роки

Харчоблок лікарні працює з 1983 року, розташований окремо від лікувального

корпусу в одному з окремих приміщень історичного комплексу лікарні Святої

Зінаїди. Обслуговує 195 хворих дітей 3-х разовим лікувальним дієтичним харчуванням

та матусь, які знаходяться по догляду за дитиною до 6 років.

Харчоблок має 6 виробничих цехів:

  • м’ясо-рибний цех для первинної обробки сирого мяса та риби, оснащений сучасними електричними мясорубками МИМ 300М, 2017 року випуску;
  • овочевий цех, де проводиться первинна обробка овочевої групи продуктів;
  • варочний цех, оснащений сучасними електроплитами, столами для приготування їжі;
  • мучний цех, для випікання кондитерських виробів,обладнаний пекарською шафою та спеціальними розділочними столами;
  • цех готової продукції,оснащений протирочними машинами,що протирають приготовану їжу для дієтичного харчування;
  • мийний цех, для миття кухонного посуду, обладнаний 2-ма спеціальними мийними ваннами та стелажами для чистого посуду;
  • кладова для зберігання сипучих продуктів.

Меню дієтичного харчування складає та розраховує сестра медична з дієтичного харчування, яке враховує всі дієтичні столи харчування. На харчоблоці працює висококваліфікований колектив кухарів та кухонних працівників.

В 2017 році харчоблок лікарні було до оснащено сучасним спеціалізованим обладнанням.

Страви які готують наші кухарі для маленьких пацієнтів

“Ароматно, смачно та корисно:

харчування, яке піклується про здоров’я ваших дітей!”

У нашій дитячій лікарні ми розуміємо, наскільки важливе правильне харчування для швидкого одужання та підтримки сил маленьких пацієнтів. Наш харчоблок пропонує:

  • Свіжі та натуральні інгредієнти: Ми використовуємо тільки найкращі продукти, без консервантів і штучних добавок!
  • Індивідуальний підхід: Кожна дієта розробляється з урахуванням потреб та особливостей здоров’я дитини!
  • Смачні страви: Ми створюємо меню, яке не лише корисне, а й ароматне та смачне! Наші кухарі знають, як зробити їжу апетитною для дітей!
  • Баланс вітамінів і мінералів: Кожна страва містить необхідні нутрієнти для підтримки імунітету та енергії!

Мучний цех в процесі роботи, пекарські шафи для випікання кондитерських виробів ШПЕ -3, Україна, 2025 рік

Низькотемпературна холодильна шафа «СЕВЕР», може підтримувати температуру до -250С при температурі навколишнього середовища до +400С , Україна. 2025

Електром’ясорубка МИМ 300М, Україна, 2025 рік

Низькотемпературна холодильна шафа «СЕВЕР», може підтримувати температуру до -250С при температурі навколишнього середовища до +400С , Україна. 2017

Процес приготуванні їжі, харчоблок 2025 рік